icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Sneekweek

Pieter Boelsma Panschipper 2017

Pieter Boelsma Panschipper 2017

Boelsma heeft met name een voorliefde voor de wedstrijdzeilsport en als wedstrijdzeiler dik dertig Sneekweken gevaren. En is zeker vijf keer met een Sneekweekbord thuisgekomen.

 

Naast zijn actieve zeilcarrière is Boelsma al meer dan dertig jaar verbonden aan de Koninklijke Watersportvereniging Sneek als vrijwilliger binnen het wedstrijdcomité. Op het startschip maar ook in de jurykamer.

 

Boelsma is een stille kracht op de achtergrond die graag anderen laat excelleren.

 

Zijn grote zeilervaring en wedstrijdinzicht gebruikt hij niet alleen voor hem zelf, hij ondersteunt ook vele zeilers van jong tot oud door het geven van deskundig advies om de juist trim en snelheid in de boot te krijgen.

 

In de klasse waarin Boelsma zeilt is hij een bindende factor in en buiten Friesland. Een schip in de klasse waarvoor hij van jongsaf aan een grote passie heeft.

 

Boelsma heeft in zijn werkzame leven al heel wat wedstrijdschepen gebouwd en gerestaureerd. En deze winter naar eigen zeggen misschien zelf wel de laatste onderhanden gehad.

 

Zijn thuisbasis stelt hij graag beschikbaar als Hobbyloods.

Onder het genot van een bakje wordt daar veel gefilosofeerd over de zeilsport maar met name wordt door hem op de juiste momenten het juiste technisch advies gegeven aan de amateur klussers. Mede hierdoor groeit de wedstrijdvloot op het water nog steeds.

 

Boelsma is een echte Sneker met een groot enthousiasme voor het skûtsjesilen en in het bijzonder de Sneker Pan. Met zijn zeilervaring heeft hij als adviseur een belangrijke rol gehad in de vele kampioenschappen van de ‘Panne’.

 

Ook aan wal houdt hij schipper en bemanning scherp in reglement kennis en wedstrijdtactiek. En is zeker niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken als er samen met de bemanning wat aan het skûtsje moet gebeuren. En speelt zelfs een belangrijke rol in het teambuildingsproces van de Sneker Pan. Iets wat je van hem niet één twee drie verwacht, die softe kant.

 

Meerdere jaren had Boelsma zitting in de skûtsje commissie Sneek, is hij adviseur van verschillende wedstrijdcommissies van de SKS en maakt hij nu deel uit van de zeilraad.

 

‘Zeilen is geen sport, maar een gemoedstoestand’, is een uitdrukking die Boelsma typeert zo vlak voor de mooie zeilweken die staan te gebeuren.

 

Bemanningslid en walkapitein van de Sneker Pan was Boelsma al, maar Schipper nog niet. Dat is anders na vanavond.

 

Vanwege deze staat van dienst is Pieter Boelsma voorgedragen om benoemd te worden tot de 64e schipper in de orde van de Sneker pan.

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Gevonden voorwerpen: een jollenbroek van Imhoff en een set sjorbanden. Vandaag af te halen bij de kraan. Daarna gaat het in de container
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Protest 46 Pampus 426 vs 304 wordt om 18:25 behandeld in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige Pampus 364
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Heropening protest 39 Pampus 459 vs Pampus 363 gepland om 17:45 in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige dhr M. Heineke
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Verzoek om verhaal van Valk 753 is gepland om 16:45 in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige Valk 498

Twitter @Sneekweekzeilen

Sneekweek
RT @KWSSneek: Hoofdprijs winnaars graag zo snel mogelijk na de finish melden bij de starttoren. #gefeliciteerd #prijsuitreiking
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek