icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Pech bij je eerste Sneekweek wedstrijd

Pech bij je eerste Sneekweek wedstrijd

Youri Honkoop, 13 jaar, vaart slechts een jaar in de laser 4.7. Deze Sneekweek vaart hij echter mee in de laser radiaal klasse. Dit is een boot die geschikt is voor mensen die ca. 60 kg wegen, terwijl hij zelf maar 48 kg weegt. Een uitdaging dus!  

Twee weken geleden voer hij in zijn laser 4.7 de Schildweek. Toen werd hij aangemoedigd om de Sneekweek te varen. Maar er waren op dat moment slechts twee inschrijvingen voor de laser 4.7. Om toch de Sneekweek mee te kunnen varen, heeft hij van zijn trainer Theo van Zeilvereniging Schildmeer een radiaal tuig geleend.  

Na een week trainen begon hij de wedstrijd en na de start lag hij mooi in de middenmoot. Maar nog voor de eerste bovenboei was Youri, gezien vanaf de wal, spoorloos. De reden: Youri was nummerloos geraakt. Zijn zeil was als een puddinkje in elkaar gezakt omdat zijn zeiltop was doorgescheurd.

Van dit gebrek hadden we bij lasers nog niet gehoord.   Vanmiddag gaat Youri's zeil ter reparatie naar Heeg en morgenochtend wordt het starteiland weer in goede conditie teruggegeven. Misschien dat Youri het vanwege de voorspelde dikke wind niet eens gaat gebruiken. Van het wedstrijdcomité mag hij, zonder compensatie in de ranking, met een laser 4.7 zeil varen als het hard waait. Reken maar dat heel wat radiaal zeilers de komende dagen wensen met zijn tuig te varen!