icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Sneekweek

Nieuwkomers

Nieuwkomers

Er zijn mensen die al jaren op de Sneekweek komen, waarbij het varen van de Sneekweek echt een traditie is. Maar elke traditie start met een eerste keer. Marcel Luitjes en Pieter Huizer, zeilers in de flits C klasse, gingen vandaag voor het eerst in hun leven van start in de Sneekweek. Met hun flits M.I.A met zeilnummer 484 waren ze laatste vandaag, maar dat mag de pret niet drukken. De jongens zijn enthousiast en hebben het super naar hun zin gehad!

 

Op de vraag of ze niet een beetje zenuwachtig waren voor vandaag, antwoorden ze volmondig nee. Ondanks dat het het eerste seizoen is dat Marcel zeilt, was hij niet zenuwachtig. Pieter heeft al wat meer ervaring en heeft ook een aantal tweede prijzen op zak.

 

De heren zeilen samen sinds het NK op Langweer en de kleine Sneekweek hebben ze ook samen al kunnen oefenen. In de tijd dat ze samen varen, hebben ze al een taakverdeling aan boord ontwikkeld. Zo kijkt Marcel zoveel mogelijk om zich heen, maar is nog veel met het sturen bezig, daarom helpt Pieter hem door met hem mee te kijken. Ook voor de wind hebben ze al een eigen routine ontwikkeld. Pieter doet het zwaard en de fokkeloet, terwijl Marcel alleen het grootzeil overhaalt tijdens het gijpen.

 

Een belangrijk onderdeel van de Sneekweek is eten. Na het zeilen krijgen ze hamburgers aan boord van hun ouders. Daarna komen ze bij de mediatent en vallen met hun neus in de boter en krijgen lekker een stuk oranje koek. Eten is ook een belangrijk onderdeel tijdens de wedstrijd. Ze nemen dan zoveel mogelijk mee, zodat ze geen honger tijdens de wedstrijd krijgen.

 

Het hoofddoel voor deze week is eigenlijk al behaald. De jongens wilden geen laatste worden in het klassement. Ze vertellen dat er in de haven een ongelukje gebeurd is met de flits 797 de Roadrunner. De mast is hierdoor door de bodem gekomen en de boot kan nu geen wedstrijd meer zeilen. Hierdoor zal de M.I.A. niet meer als laatste kunnen eindigen. We wensen de jongens heel veel succes deze week en vinden het maar knap dat ze zich zo redden tussen al die grote boten!

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2016

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vandaag start van het WK Yngling. Practicerace om 13.00 uur en daarna officiële opening in Sneek #WKYngling

Twitter @Sneekweekzeilen

Sneekweek
Schrijf je vóór 25 juli in voor de 82e Sneekweek en win een Gaastra Sneekweek polo! https://t.co/oO9XoTgXeB
Sneekweek
Schrijf je nu in voor de 82e #Sneekweek via https://t.co/t5mXXvzE6Z https://t.co/vBo60tEdss
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek