icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Sneekweek

Nieuw! In de vaart genomen

Nieuw! In de vaart genomen

Ale Jonker vaart meer wedstrijden in de Tirion21 van Annechina de Jong dan zij zelf. Niet omdat ze zelf niet wil; wel omdat ze zelf ook laser wil varen. Ook vaart ze graag in een makkelijkere en socialere, tiptop Tirion. Toch doet ze het onderhoud eraan ook liever niet, dat doet Ale. In ruil voor zijn bootwerk en betaling van verzekeringspremie en startlicentie, stuurt hij haar Tirion in wedstrijden die hem boeien, zoals de Sneekweek.

 

Maar Ale kreeg de eervolle taak ‘adviseur op De Heale Moane’ en móést wel ‘op Grou farre, yn de earste wedstriid fan it SKS-skûtsjesilen’. Zo stuurde Annechina haar gloednieuwe ‘40’ met een voorlopige startlicentie. Het wedstrijdtuig was nog niet gebruikt en tijdens de wedstrijd heeft Henk Molenmaker wel zes keer een val opnieuw strakgetrokken. Nieuwigheid. De ‘baggerstart’ valt helaas onder ‘stommiteit’, evenals een bak water binnen varen bij een overstagmanoeuvre. Ook klooiend hinderen bij boei 5 en nog wat van die dingen vielen daaronder. “Nee, deze eerste wedstrijd, was niet zoals we willen verwachten van de jongste boot.”

 

“Niet dat het slecht ging hoor. ’t Was ook goed! En kicken: “Yésss!”, páts! Marika Postma trok direct de fokkenschoot los om overstag te gaan; dat was niet … ’t was een yell.”

 

Voor vier dagen neemt Ale het stokje over van Annechina. ’t Zegt nog allemaal niks; een nieuwe boot, stuur-wissel, sks-adviseur … Hij deed het overigens wel goed; de Heale Moane werd derde.

 

 

De Tirion klassenorganisatie heeft zijn Sneekweek-klassenorganisatie-borrel gisteren al gehad.

Toch geruststellend dat Maarten van der Eijk toen relativeerde: “Iedereen maakt fouten. Alle zeilers maken fouten. Degene die de minste fouten maakt, die wint!”

 

Tekst: Annechina de Jong

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Gevonden voorwerpen: een jollenbroek van Imhoff en een set sjorbanden. Vandaag af te halen bij de kraan. Daarna gaat het in de container
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Protest 46 Pampus 426 vs 304 wordt om 18:25 behandeld in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige Pampus 364
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Heropening protest 39 Pampus 459 vs Pampus 363 gepland om 17:45 in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige dhr M. Heineke
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Verzoek om verhaal van Valk 753 is gepland om 16:45 in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige Valk 498

Twitter @Sneekweekzeilen

Sneekweek
RT @KWSSneek: Hoofdprijs winnaars graag zo snel mogelijk na de finish melden bij de starttoren. #gefeliciteerd #prijsuitreiking
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek