icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Na een avond vol sfeer, wordt er vandaag weer gestreden voor de eer!

Na een avond vol sfeer, wordt er vandaag weer gestreden voor de eer!

Na een prachtige eerste dag waarin alle klassen vlot achter elkaar konden starten, was het tijd voor “de sfeer”. Eerst op het olympische terras met dj Brend Franklin en Friends en na het avondeten het zeilersfeest met de partyband “Tof”. Menig voetje ging van de vloer en het was dan ook nog gezellig tot in de late uurtjes. Maar na deze gezellige avond, wordt er vanochtend weer gestreden voor de eer.

 

De tweede dag start met mooi zeilweer, windkracht 4 en dit zal in de loop van de dag een beetje afnemen. Vanavond staan de teamwedstrijden van de Regenboogklassse op het programma. Traditioneel strijden de teams van Friesland en Holland hier om de eer. Voor de Flits klasse is er achtereenvolgens de Pake de Bruin wedstrijd op het programma. In deze wedstrijd geven de stuurmannen het roer uit handen en kruipen de bemanningen achter het roer. Beide wedstrijden zijn gepland na het finishen van alle klassen.

 

In de klassen waar gestreden wordt voor kwalificatie voor de Gold en Silver, wordt vandaag tegen een andere groep gezeild. Wat opvalt is dat de verschillende groepen niet achter elkaar starten zoals andere jaren, maar er een aantal klassen tussen zitten. Beer van Arem: “Het verzoek hiervoor kwam vanuit de Pampusklasse. De 2 groepen liepen in elkaar over waardoor het overzicht vaak kwijt was. Na de eerste dag hebben we gezien dat de Regenboog nu door hun veld komt en ze nu hier last van hebben. We kijken nu of we hier nog iets aan kunnen doen. Maar als ze echt geen last van elkaar willen hebben, dan zeilen ze maar in een klassenevenement”.