icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Mixed grill in de Siebesloot

Mixed grill in de Siebesloot

Admiraalzeilen van Gudzekop tot in de Siebesloot is niet bijster kansrijk, maar ’t heeft wél wat! Bekijks; dat zeker! Andersom … je zúlt er maar aan de wal liggen, in de Siebesloot; voor een onnozele, een zenuwpees of chagrijn, niet fijn. Maar wij weten dat daar vooral intense genieters liggen, bij wie je figuurlijk naar binnen mag varen.

 

Met een enthousiast verhaal werd Drentse Amsterdammer Hans Huiskes daarnaartoe gestuurd. “Dan moet je daar aan hogerwal gaan liggen, op het puntje. Dan varen ze vlak bij je langs.”. Zo verteld hij terwijl hij tussen duim en wijsvinger een paar centimeter toont. Dat wilde Hans met zijn eveneens met zijn tot nog toe onbekende Sneekweek gasten meemaken. Goed stuurboordwal houdend voer hij de Sybe-sleat in en schrok zich een hoedje toen een wedstrijdboot hem ‘recht aankeek’. “Ik kon geen kant op!” In zijn eerste reactie hield hij even aan bij een boot aan de wal.

 

 

De wedstrijdzeilers overrompelden hem zodanig, dat hij niet kan navertellen welke klassen hij toen trof. Na een groepje wedstrijdboten scharrelde hij door naar het zuidelijkste puntje van de Siebesloot. Daar bond zijn bootje aan het walbaken en de afvalcontainer vast.

 

Dírect wisten Hans en zijn gasten dat dit minne plekje een gouden plekje was! Voor grappen en grillen. “Wil je een frikandel of hamburger?!”

 

 

Tekst: Annechina de Jong