icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Internationaal sporten tijdens de Sneekweek

Internationaal sporten tijdens de Sneekweek

Fryslân is een sportprovincie bij uitstek waar iedereen, elke dag op eigen niveau kan sporten en bewegen. Op de Friese meren, langs de Wad- denzeekust, door de platte graslanden, groene bossen en heuvelachtige zandvlaktes. Sport zorgt voor strijd en verbroedering, verbindt mensen, maar geeft vooral veel plezier. We willen (en kunnen) er niet zonder!

 

Zeg je Fryslân, dan zeg je buitensport. Fierljeppen, skûtsjesilen, Frysk damjen, hynstesport, reedriden en keatsen zijn onlosmakelijk met onze provincie verbonden. Veel Europese landen kennen hun eigen traditionele, vaak onbekende cultuursporten en dat is waar het in tijdens de European Sports For All Games om draait. Slovenië laat ons kennismaken met pandolo, de Finnen tonen ons Finnish baseball, de Britten sturen een disabled martial arts team en de Italianen spelen lancio del formaggio.

 

 

Ook Spanje, Portugal, Polen, België, Duitsland, Hongarije, Denemarken en Griekenland showen hun sporten. Een sportevent dat het startpunt vormt van de Games: vijf dagen demonstraties, wedstrijden en toernooien op verschillende locaties Fryslân, afgesloten op 7 augustus met een groot feest in Heerenveen.

 

Op het Starteiland 

Op zaterdag, zondag en maandag van de Sneekweek presenteert een aantal van deze sporten zich op het Starteiland. Ook jij kunt kijken en gratis meedoen aan bijvoorbeeld Highland Games, krachtbal, fierljeppen en Polynesian kanovaren. Kijk voor meer info in het programma.

 

The European Sports for All Games worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC-NSF, TAFISA en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+) en Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar.

 

Meer weten?

Check de website: sportsforall2018.eu.