icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Inside Out | Dit is géén reclame

Inside Out | Dit is géén reclame

Uit gewone nieuwsgierigheid hebben wij met de rubriek Inside Out de kans iets inzicht te krijgen en te geven in de Rabobank op het starteiland.
 
Te beginnen met een onbelangrijk weetje over cijfers, vergelijkbaar met de trotse betekenis van een bootnaam. 33 en 47 op de strandstoelen, brillen, bekertjes duidt op de Rabobank van Sneek. De oude rekeningnummers van rekeninghouders van Sneek-Zuidwest Friesland beginnen met 3347.
 
Naar de actualiteit: natuurlijk heeft de Rabobank tot doel zich hier te laten zien en betrokkenheid te tonen, niet alleen financieel, maar bijvoorbeeld door jou een van de vijfduizend oranje-zwarte zonnebrillen op je neus te zetten of met eenvoudige service voor zeilers zoals het mobiele oplaadpunt waar je veilig jouw mobiele telefoon kunt opladen. En daarnaast wordt door de verkoop van eenvoudige gadgets het contactloos betalen gepromoot. Heel simpel doordat de mensen met hun pinpas willen betalen. 
 


"We zijn geen winkeltje, maar creëren traffic door een paar dingen te verkopen tegen kostprijs." Waterijsjes, zitzakken en heel grote opblaasbare flamengo's. De vrieskist staat al uit, want de waterijsjes zijn al lang uitverkocht. Even bij Gerard Meursing zijn en je maakt leuke situaties mee. "Heeft u een ijsje?", "krijg ik weer een bril als ik de ratslag doe?" Als 'Winnaar standwerken' bezorgt Gerard de 'klant' een belevenis. Een serieuze vraag is bij hem ook op zijn plaats hoor. "Een huurder van een zeilboot moest van de verhuurder terug komen om de verzekeringspremie te betalen. Hier is dat door internetbankieren direct even geregeld."
 
Het 'niet-winkeltje' van de Rabobank gaat als een speer. "De zitzakken zijn een hit," zegt Fetze Gaastra, die zelf ook meezeilt met klanten in de wedstrijden. Zondag waren ze al door de voorraad favorieten heen. Nota bene hadden ze die verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. 
 
Alle 5000 brillen worden zeker uitgereikt en de schaarste aan flamengo's en zitzakken heeft mensen gedreven tot creatief onderhandelen. Maar het is zinloos. Ga maar met je slaapzakje voor de unit liggen, dan ben jij op Hardzeildag de eerste gewone koper van een roze beauty.
 
En als de Rabobank dan is uitverkocht met zonnige spul, kun je als souvenir toch nog een paraplu voor € 2,- kopen bij Gerard. Ook daarmee weet je wel raad tegen te veel zon!