icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Inside out | Dagelijks Sneekweek zeiladvies voor jeugd

Inside out | Dagelijks Sneekweek zeiladvies voor jeugd

Dit jaar een reeks over Sneekweekgewoonten of -aangelegenheden die voor insiders bekend zijn en die iedereen mag weten: SNEEKWEEK INSIDE OUT!

 

Als eerste geven we weg: actuele wedstrijdinformatie en -tips. Dagelijks om 9:30 uur en om 16:00 uur bespreken Jelmer Yntema (22) en Tim Spek (23) de wedstrijd voor en na met jeugdzeilers van ca. 6 t/m 16 jaar in de Splash, Optimist en Flits. Je kunt je erbij voegen, want Tim en Jelmer kunnen best zo'n vijftig mensen daarbij hebben.

 

Wat je daaraan hebt? Bijleren, herhalen, opfrissen van wat je weet over (Sneekweek)banen zeilen én de focus leggen op aandachtspunten voor de komende wedstrijd, bijvoorbeeld betreffende landeffecten en windwakken. "De wedstrijd met een plan aanpakken" noemen Jelmer en Tim dat. Dat geldt natuurlijk ook voor de nabesprekingen, want die hebben ook een volgende wedstrijd.

 

Juist Jelmer en Tim verzorgen deze bijeenkomsten omdat zij ervaren jeugdtrainers zijn én succesvolle vauriënzeilers. Natuurlijk hopen de heren dat door deze bijdrage de zeilers ook echt stappen gaan maken en beter gaan zeilen.

 

In het WK kort geleden met 70 Vauriens werd Jelmer 6e en Tim 16e. Nou! Dan ben je goed! En in de voorlaatste Sneekweek streden zij om hét bord. Nu weer. Dus gaan ze 's ochtends voorbespreken, daarna zelf wedstrijd varen en vervolgens nabespreken. Hun eigen actuele wedstrijdervaring zal natuurlijk bijdragen tot goede inhoud van de nabesprekingen. "Het zijn algemene evaluaties van de wedstrijden. Zeilprestaties worden niet van individuele zeilers besproken."   

 

 

Ik heb Jelmer en Tim iets kunnen ontfutselen: "Wat is het aandachtpunt voor deze Sneekweek met matige wind?" "Maximale druk houden en zorgen voor goede snelheid." "Goede rolltacks maken?" "Ja, bij elke manoeuvre maximale snelheid behouden." En voor het hóé, moet je dus echt naar de palaver om 9:30 en de nabespreking om 16:00* uur bij de Vauriën-vlaggen bij de Roerkoning. Neem je eigen banenkaart mee.

 

*Als dit afwijkt vanwege de omstandigheden, wordt het omgeroepen en/of via social media gemeld.