icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Inschrijving Sneekweek geopend

Inschrijving Sneekweek geopend

Vanaf nú kun je je inschrijven voor het leukste, spannendste, grootste en sfeervolste zeilevenement van Nederland en verre omstreken: de Sneekweek! De wedstrijden worden gehouden van 1 tot en met 6 augustus op het schitterende Sneekermeer en de aangrenzende Poelen. Maar kom gerust eerder! Traditioneel wordt de Sneekweek op vrijdagavond geopend met de Vlootschouw in de oergezellige binnenstad van Sneek.


Overdag om de eer, ‘s avonds om de sfeer! Dat is de Sneekweek! Wees erbij! Deelname is mogelijk voor alle bij het Watersportverbond geregistreerde open eenheidsklassen. Overdag sportieve strijd in ruim 35 klassen en voor en na de races is het op het Starteiland heel gezellig. Zeker dit jaar, want de Sneekweek viert de tachtigste verjaardag en de tweehonderdste Hardzeildag. Dat betekent extra activiteiten, zeker ook in de grote feesttent, die wordt omgetoverd in het Friesland Holland House!

 

 

Deelnemers kunnen kamperen op het Starteiland en mogen gratis mee op de pont én de Poiesz-boot, die vaart tussen het Sneekermeer en de bruisende stad. Veilig vervoer naar Sneek is ook mogelijk met de speciale Sneekermeer-bus. Ook mag gebruik worden gemaakt
van De Roerkoning, het fraaie clubgebouw van de KWS. Voor De Roerkoning zijn aanlegplaatsen en hellingen voor zwaardboten beschikbaar. Voorts zijn er voldoende aanlegmogelijkheden
in de havens van het eiland.

 

De Sneekweek wordt op donderdag afgesloten met een knallend feest op het Starteiland. Hoofdprijswinnaars worden gehuldigd, waarna nog lang geswingd kan worden op de muziek van de bekende band Vangrail.

 

Bekijk hier nog een impressie van de Sneekweek 2014: