icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

In de 30m2 klasse vaart na vijf jaar de 24 weer!

In de 30m2 klasse vaart na vijf jaar de 24 weer!

De eerste training in de nieuwe boot was vanochtend een feit. Deze week is hij te water gegaan en voor de vlootschouw vonden de laatste puntjes op de i plaats. De 30m2 van Hermes Bron is na vijf jaar weer in de vaart. Deze sneekweek stuurt Dirk de Vries en bemannen Hermes Bron en Wisse Smit in de 24.

 

De mannen zijn ontzettend tevreden na hun eerste wedstrijd. Ze werden vandaag vierde in een veld van vijftien. “Het zou echt een droom zijn als we dit vasthouden. In dit veld kan het alle kanten op en dat biedt wel perspectief. We wilden in ieder geval geen laatste worden, maar dit hadden we zeker niet verwacht. We moesten wennen aan de boot en aan elkaar, want we hadden nog niet in deze formatie gezeild. We moeten nog heel erg op elkaar inspelen.” Dirk en Hermes zouden in eerste instantie beide in een andere 30m2 zeilen deze Sneekweek. Door omstandigheden met bemanningsleden lukte dat niet. De mannen kozen er toen voor om samen op de 24 te gaan zeilen en vroegen Wisse als laatste bemanningslid. Dirk en Hermes zeilen na zes jaar weer samen een wedstrijd.

 

“De boot was gister tijdens de vlootschouw nog lek.” Ook kwamen ze er tijdens de training deze ochtend erachter dat de trim het niet deed, zodoende moesten ze weer terug naar de haven. “Onze zeillatten waren te kort, dus die hebben we met ducktape aan elkaar gezet. Wij hebben ook nog geen spinakerboomvoorziening op het dek, dus er valt nog veel te verbeteren.”

 

De boot heeft zeven jaar geleden een nieuw dek gekregen van de vorige eigenaar. Vervolgens is de 24 vijf jaar niet gebruikt, maar hij is nu weer terug op het water en in topconditie. Er is onder andere nieuwbeslag op gezet, een nieuwe mast gemaakt van een oude regenboog mast, de kiel is eraf geweest en er is een nieuwe laag epoxy op de boot geschilderd. “We zijn vooral trots dat de boot weer vaart. De vorige eigenaar Frank van der Zee zou blij zijn dat de boot nu weer op deze manier voort gezet wordt.”

 

Deze week werden de laatste dingen aan de boot geklust en toen kon de 30m2 eindelijk het water in. “De hulp die we vanuit de club hebben gekregen is geweldig! De 30m2-club is competitief, maar wel gezellig. Iedereen heeft ons geholpen met het afmaken van de boot. Vooral Jaap Niermeijer willen we even noemen. Ik denk niet dat het zonder hem en alle andere hulp gelukt was om de boot op tijd af te krijgen.”

 

Tekst: Femke Visch