icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

"Het vertrouwen in elkaar moet groeien"

Donderdag 7 augustus 2014

 

Ernst Mulder, Haike Mulder en Michiel Mulder, twee broers en een zus varen deze Sneekweek samen in de Ynling. Alledrie zijn ze gewend om zelf het roer in handen te hebben, maar Ernst heeft deze Sneekweek de eer gekregen. Michiel: “Ernst heeft dit jaar het meest gevaren en heeft op dit moment de beste feeling met een bootje.”

 

Toch viel het op dat Ernst op sommige momenten niet de enige was die het roer in zijn handen had. Michiel: “De eerste dag moest ik er enorm aan wennen dat ik zelf niet aan het roer zat. Maar dat vertrouwen in elkaar moet ook groeien” Over de slagen zijn ze het wel snel eens, doordat ze vroeger altijd met elkaar hebben gezeild en elkaar door en door kennen. Ernst: “We hadden niet verwacht dat we het zo snel eens zouden zijn over de slagen, maar hebben tot nu toe daarover nog geen discussie gevoerd.” Waarop Haike weet aan te vullen dat bijvoorbeeld boeirondingen wel pittige discussies kunnen opleveren. Haike:”We weten op zo’n moment allemaal het beste hoe het moet. Michiel is meer van de risico’s, Ernst en ik zijn verstandiger. Wij remmen Michiel soms een beetje af, maar hij zorgt er ook voor dat wij in andere situaties weer meer lef tonen en ons er wel tussen proppen.”

 

Een ding is duidelijk, de Mulders hebben het heel erg naar hun zin in de Ynling. Haike:”Het is een leuke groep en de mensen zijn erg gezellig en gastvrij.” Wordt deze boot dan ook de toekomst voor de Mulders? Ernst: “We zeilen ieder geval nog het hele naseizoen met elkaar in de Ynling en daarna? Tsja daar moeten we nog maar even goed over nadenken.”

 

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
@MarAcHarlingen Ja het is goed gegaan. Alleen zakte de wind weg en hebben we de laatste twee klassen eerder af moeten korten.
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vaurien start om 13:45, baan G. Hopelijk kunnen we die houden, anders wordt het erg moeilijk #Openingswedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Druk overleg over de te volgen strategie. Lastige windrichting en -verwachting #Openingswedstrijden https://t.co/l4x92TJf8L
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
We laten de Vauriens terukomen en gaan straks verder op baan G omdat de wind verder naar zuid draait #Openingswedstrijden
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek