icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

"Het leukst is dat je mensen enthousiasmeert voor het wedstrijdzeilen"

"Het leukst is dat je mensen enthousiasmeert voor het wedstrijdzeilen"

Noodgedwongen zijn Fetze Gaastra en Jorrit ter Horst drie jaar geleden overgestapt van de Yngling naar de Tirion21. Fetze, de stuurman, had op dat moment een handblessure en hierdoor mocht hij een aantal weken niet zeilen van de dokter. Het duo besloot zich om deze reden niet in te schrijven voor de Sneekweek, maar drie weken voor de Sneekweek begon het bij beide heren toch weer te kriebelen. Bovendien werd hen een Tirion21 aangeboden en hierdoor besloten ze de stap toch te nemen. Het duo zeilt nu al vijf jaar samen, hun eerste lustrum, waarvan al drie jaar in de Tirion21. Het derde bemanningslid dat meezeilt, is elke dag een andere klant van de Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland. Vandaag op hardzeildag is Frans de Ruyter de gelukkige die mee mag zeilen. Fetze: “Het is elke dag weer bijzonder hoe snel de gasten het wedstrijdzeilen oppakken.” “Elke dag gaan we een uur van te voren het water op om alle handelingen door te nemen. Gijpen, spinaker hijsen, overstag gaan, alles wordt geoefend.” vult Jorrit aan. Het leukste vinden de heren dat je mensen enthousiast maakt voor het wedstrijdzeilen en ze ook heel veel kunt leren.

Frans de Ruyter is het hier mee eens. “Ik heb wel een eigen boot, maar ik ben geen wedstrijdzeiler. Dit is een prachtige manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen. Dat is toch wel echt anders.”

Maar de wisselende samenstelling zorgt niet voor minder goede resultaten. De heren staan momenteel derde in het klassement. Fetze: “Gister hebben we met de top zes allemaal de lange baan gevaren, terwijl de rest de ingekorte, juiste baan voer. Dat was wel heel zuur, maar hierdoor is het klassement wel heel erg aan elkaar gewaagd. Wij hebben onze aftrekker al gevaren. Wie deze spannende strijd om het Sneekweekbord in de Tirion klasse zal winnen zal dus echt vandaag en morgen beslist worden.”

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
@MarAcHarlingen Ja het is goed gegaan. Alleen zakte de wind weg en hebben we de laatste twee klassen eerder af moeten korten.
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vaurien start om 13:45, baan G. Hopelijk kunnen we die houden, anders wordt het erg moeilijk #Openingswedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Druk overleg over de te volgen strategie. Lastige windrichting en -verwachting #Openingswedstrijden https://t.co/l4x92TJf8L
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
We laten de Vauriens terukomen en gaan straks verder op baan G omdat de wind verder naar zuid draait #Openingswedstrijden
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek