icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Hella Bouma | Vrijwilliger van de dag dinsdag

Hella Bouma | Vrijwilliger van de dag dinsdag

Ze heeft altijd wedstrijd gezeild in de Flits en Vaurien, maar door haar studie psychologie had ze zeilen op een laag pitje gezet. Toch bleef het borrelen en nu is Hella Bouma alweer vier jaar vrijwilligster. "Ik doe verschillende dingen voor de KWS. Ik zit namelijk in het wedstrijd comité, maar ook in het protest comité.

 

Ik heb een keer gekeken hoe het er aan toe ging bij het protestteam en vond het toch wel heel erg interessant. Zo is het balletje een beetje gaan rollen. In het begin van het jaar heb ik een opleiding gedaan voor het protest comité en dat betekent dat ik nu eerst een soort van stage moet lopen."

"Een dag in het protest comité begint om 12 uur. We beginnen met een vergadering om te bespreken wat er de afgelopen dagen is gebeurd, hoe procedures gevolgd moeten worden en we bespreken leuke casussen. Zeilers hebben tot een uur na de finish om een protest in te dienen. We hebben een website waarop we kunnen zien hoe lang ze nog een protest in kunnen dienen. Of ze dienen hun protest in via deze website of melden zich in de toren."

"We hebben beneden twee protest kamers, we roepen de mensen om die naar het kantoor moeten komen en we sturen ze ook een smsje. Dan roepen we ze naar binnen en behandelen we hun protest. We hebben verschillende functies in het protest team. We hebben een voorzitter, een schrijver en iemand die getuige is van het gesprek. We hebben twee losse protestteams met drie en soms vier mensen." 

"Sneekweek is voor mij echt lekker zeilen en de saamhorigheid op het eiland. Ook vind ik het super fijn om dit met z'n allen te kunnen doen. Mijn ouders en mijn vriend zijn namelijk ook vrijwilligers!" 

 

Tekst: Myrthe van der Schuit