icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Femke Spek | Vrijwilliger van de dag donderdag

Femke Spek | Vrijwilliger van de dag donderdag

We zijn alweer aangekomen bij onze laatste vrijwilliger van de week. Toch mag deze vrijwilligster zeker niet ontbreken. Ander halve week geleden was ze nog in Italië om het WK te zeilen in de Vaurien, en nu pendelt ze heen en weer tussen haar stage, voor haar opleiding geneeskunde, en het Starteiland om toch een beetje bij de Sneekweek te kunnen zijn. 

 

 

Samen met haar tweelingbroertje en vader is Femke Spek actief voor de KWS. Als klein meisje kwam ze al op het eiland en zeilde ze hier op de meren. "Op een gegeven moment werd ik gevraagd of ik zeiltraining wilde gaan geven bij de KWS. De optimisten en de lasers geef ik training, ook een aantal vrouwen die ik training heb gegeven varen nu mee. Dus dat is erg leuk."

 

 

"Vorig jaar heb ik aangegeven dat ik het ook wel heel erg leuk zou vinden om wat meer vrijwilligerswerk te doen voor de KWS. De vereniging doet ook heel veel voor mij, dus zou het ook wel heel erg leuk vinden om iets terug te kunnen doen. Ik moest opschrijven wat ik allemaal leuk zou vinden. Ik zeil dus veel, maar wilde dat wel kunnen blijven doen. Zeilen kan ik prima combineren met het protestcomité. Zodoende ben ik bij dit team terecht gekomen en volg ik nu cursussen, want ja ik heb er verder nog nooit wat mee gedaan. Gelukkig is de ervaring die ik nu opdoe tijdens de Sneekweek, goed als stage voor de cursus in het najaar. We hebben een hele grote groep vrijwilligers in het comité, zeker nu met de Sneekweek. Erg leuk."

 

 

"Als protestcomité zijn we zelf natuurlijk niet bij het voorval geweest. Aan de hand van de beide verhalen van de zeilers proberen we feiten vast te stellen die zijn gebeurd. Aan de hand van deze feiten komen wij tot een uitspraak. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een diskwalificatie of misschien vinden wij dat er eigenlijk niet iets is gebeurd en er geen regels zijn overtreden. Eigenlijk zijn wij de rechter op de kant." 

 

 

"Het Starteiland is mijn tweede thuis. Als klein meisje zei ik altijd al, als ik hier kom is het net alsof ik thuis ben. Het is vertrouwd, allemaal lieve mensen om je heen, het is eigenlijk een grote zeilfamilie. En dat is voor mij eigenlijk ook typisch de Sneekweek. Juist dan is iedereen weer bij elkaar. Thuiskomen."