icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Extra klasse zeilt mee tijdens 83e Sneekweek

Extra klasse zeilt mee tijdens 83e Sneekweek

Gedurende de eerste drie dagen van de Sneekweek zal na afloop van het reguliere programma een extra start worden gegeven voor de polyvalken van de Unified Sailors, twee zeilers met een verstandelijke beperking.

 

De zeilers worden in de boot begeleid door een ervaren coach, die zich tijdens de wedstrijd niet met de tactiek en boothand- ling mag bemoeien. Beginnende zeilers hebben voorafgaand aan de Sneekweek deelgenomen aan een trainingserie, georganiseerd in samenwerking tussen Sport Fryslân en watersportverenigingen uit Sneek, Burgum, Grou en Heeg.

 

 

Na twee zeer geslaagde Special Olympics evenementen in 2014 en 2017 vond de KWS het belangrijk aan dit mooie initiatief een vervolg te geven. ,,Het zou toch zonde zijn als we hier verder niets meer mee doen”, aldus KWS-organisator Gerlof van der Werf, die er met ondersteuning van Maria Poiesz van de Stichting Aangepast Zeilen Sneek/KWS voor heeft gezorgd dat deze enthousiaste groep zeilers uit binnen- en buitenland van start kan gaan.

 

,,We vinden het belangrijk dat ze ook voor de toren kunnen finishen en de Sneekweek echt kunnen beleven. Dat wordt zeer gewaardeerd”, aldus Maria. Het precieze startmoment hangt daarom af van de finish van de Pampus-klasse.