icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Eredivisie zeilers presteren goed tijdens de Sneekweek

Eredivisie zeilers presteren goed tijdens de Sneekweek

Eredivisie zeilen is een competitie waarin 18 toonaangevende watersportverenigingen gedurende het jaar om de titel landskampioen strijden. De formule is helder: korte races, identieke boten, één wedstrijdbaan en vijf speelronden op unieke locaties verspreid door het gehele land.

 

Het team van de KWS bestaande uit Maarten Smit, Gosse de Boer, Maarten Jamin, Erik Westerhof, Jelmer Yntema (reserve) en coach Koen van Esch doet het goed en staat na 3 wedstrijden op de 2e plaats. Tijdens de Sneekweek doen ze mee in verschillende klassen. Eric-Jan Westerhof zeilt in de Laser Radial is ongeslagen Sneekweek winnaar geworden. Ook Jelmer Yntema heeft het Sneekweekbord weten te bemachtigen in de Vaurien. Maarten Smit is 3e geworden in de 16m2 Zilver.

 

Het geheim achter het succes van deze heren? "Onze verschillende achtergronden zorgen ervoor dat we onze kennis kunnen combineren" aldus Jelmer Yntema. Op dit moment staat de nummer 3 vier punten achter op de jongens. De nummer 1 staat 25 punten voor op de jongens. "Het doel is om bij elke wedstrijd een podiumplaats te bemachtigen." Daarnaast waren we ook benieuwd of er nog een eerste plek mogelijk is in het eindklassement.  Eric-Jan: "Dat kan zeker en daar gaan we wel voor! "

 

Wij wensen de jongens heel veel succes in de eredivisie en hopen ze volgende Sneekweek weer te zien!