icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Een gezonde Sneekweek

Een gezonde Sneekweek

Wilma van der Meer en Eeuwe Faber staan deze week volledig klaar voor alle zeilers vanaf de ambulanceboot. Tijdens de Sneekweek gebeuren er elk jaar wel bijzondere dingen op het water. Wilma: “We zijn gisteren begonnen met behoorlijk pittige weersomstandigheden. Hierdoor hadden we verwacht dat we het druk gingen krijgen op het water”.

 

Gelukkig viel dit achteraf wel wat mee. “We hebben gisteren één patiënt gehad. Dat was een jongen uit de Splash die tijdens een gijp de giek tegen zijn hoofd aan kreeg. Gelukkig had hij alleen maar een minuscuul sneetje in zijn wang en een dikke bult bij zijn wenkbrauw. Dit is met een sisser afgelopen.”

 

De ambulanceboot werkt door de hele week heen goed samen met de stand-by van de KWS. “De jongen was goed opgevangen door de stand-by. We zijn iets later aangekomen en hebben alleen de jongen nagekeken en een gaasje op zijn bult gedaan, gelukkig was er verder niet heel veel aan de hand.”

 

Wilma en Eeuwe zijn niet alleen verantwoordelijk voor de zeilers, maar ook voor de mensen op het eiland.” Het team is elke dag van 8 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s avonds voor alle mensen bereikbaar. “Eigenlijk blijven wij op het eiland tot de wedstrijden afgelopen zijn. Tot nu toe hebben wij een hele gezonde Sneekweek. We hebben elke dag maar met één patiënt te maken.” Gelukkig zijn de zwaarste dagen met betrekking tot de windstoten al achter de rug. “Wij wensen de zeilers, feestgangers en dagjesmensen een hele gezonde Sneekweek toe!” Aldus Wilma.