icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

De man met de takel

Donderdag 7 augustus 2014

 

Nadat de zeilers zes dagen intensief gezeild hebben zit het er op donderdagmiddag voor hen weer op. De Sneekweek is afgelopen. Voor Harmen Bouwstra is het tegendeel waar. Voor hem zijn er twee drukke dagen aangebroken.

 

Bouwstra bedient de takel. Sinds drie jaar gaat elke boot die het water in of uit getakeld moet worden, langs hem. Donderdagmiddag om drie uur begint de drukte. Tegen die tijd zijn de wedstrijden afgelopen en willen de zeilers naar huis. Het gaat hier alleen over kielboten. Voornamelijk regenbogen, 16m2, valken en larken. Dit jaar is er voor het eerst beveiliging en verkeersregeling aanwezig om de chaos in goede banen te leiden. De trailer moet klaar staan zodat er vlot door getakeld kan worden. Harmen verwacht rond de 50 boten in een paar uren uit het water te halen. Daarom is het takelen op de donderdagmiddag gebombardeerd tot “turbotakelen”.

 

Voor de mensen die nog op de camping staan of geen haast hebben begint het takelen op de vrijdag. Vanaf half negen staat Harmen klaar. Deze dag gaat er een stuk gemoedelijker aan toe. De boot kan rustig schoon gemaakt worden voordat deze in de trailer wordt gezet: het zogenoemde “servicetakelen”.

 

Of het nou om servicetakelen of turbotakelen gaat, dat maakt niet uit. “Het is een heerlijk baantje” aldus Bouwstra. “Ik vind het fantastisch om te doen, ik ben eigen baas en ik heb veel contact met de zeilers”. Ik zeil zelf ook 16m2, alleen daar kom ik tijdens deze week niet meer aan toe, maar dat vind ik niet erg”.

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
@MarAcHarlingen Ja het is goed gegaan. Alleen zakte de wind weg en hebben we de laatste twee klassen eerder af moeten korten.
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vaurien start om 13:45, baan G. Hopelijk kunnen we die houden, anders wordt het erg moeilijk #Openingswedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Druk overleg over de te volgen strategie. Lastige windrichting en -verwachting #Openingswedstrijden https://t.co/l4x92TJf8L
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
We laten de Vauriens terukomen en gaan straks verder op baan G omdat de wind verder naar zuid draait #Openingswedstrijden
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek