icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Sneekweek

Dagverslag | Spanning en sensatie bij de onderboei

Dagverslag | Spanning en sensatie bij de onderboei

Maandag is weer een zonovergoten dag. Klasse één is op tijd van start gegaan op baan G. Vanaf klasse 10 was er een klein uitstel door de winddraaiing en vanaf 11:05 startte klasse 10 op baan H. Ook voor de mensen op het starteiland was er van alles te doen, maandag en dinsdag is het namelijk familiedag. Een dag waarbij de kinderen in het zonnetje staan.

 

 

Vanaf het water

Rond elf uur werd het steeds drukker op de Poelen, de eerste zes boten in de Finn klasse stormden af op boei 25. Wanneer de Olympiajol voor de wind draait en de de klassen Solo en OK Dinghy opkruisen wordt het langzamerhand drukker. De Laser en Splash volgen geleidelijk. Rond half twaalf is het druk bij boei 12, daar komen de Flits C en de Schakels tegelijker tijd aan. Na de eerste Schakels en de laatste Flitsen volgen de Vrijheid en Top, zij gaan als gemixt veld om de boei. Na een kleine pauze komt de Vaurien als geheel veld aan varen voor de wind. Vervolgens volgen de Valken, daar is het spanning en sensatie bij de onder boei.

 

 

Foiling generation

Bart Lambriex en Scipio houtman lieten naast het buitenlandse team van Redbull een demonstratie zien in de 'Foiling Generation'. Ze stelen de show in hun eigen klasse, de 49’er. Woensdagavond vliegen Bart en Scipio naar Porto voor de WK 49’er trainingen.

Voor en na alle andere 36 Sneekweek klassen biedt het Sneekermeer ruimte voor de 'Foiling Generation'. Na de crash op zaterdag en een ritje naar Hamburg voor nieuwe onderdelen op zondag, was het maandag weer tijd voor een demonstratie. Bezoekers keken vanaf de wal, voor wedstrijdzeilers werd een plekje in de rubberboten van de KWS geboden om de demonstratie van dichtbij te bekijken.

 

Familie in de Flits B

Niet alleen was het spannend bij de Valk klasse vandaag, maar ook in de Flits B. Daar varen deze Sneekweek fokkenisten Roderick, Valentijn en Madelief Zwart tegen elkaar. Alle drie varen ze hun eerste Sneekweek. Valentijn zeilt in de 300 en staat samen met zijn stuurman Brent Kroeze bovenaan in het klassement. Tijdens zijn eerste Sneekweek gaat Valentijn meteen voor het blauwe bord. Bij Roderick en stuurvrouw Susan Huizer in de 402 is het iets te gezellig aan boord aldus Roderick. Madelief valt deze Sneekweek in bij Bram Abma in de 911. Alle drie stappen ze volgend jaar zeker weer in de Flits. Roderick en Madelief vinden de rol van fokkenist erg leuk, maar Valentijn wil over twee jaar wel sturen.

 

 

Een terugblik van de wedstrijdleider

Wedstrijdleider Beer van Arem blikt terug op een dag met 38 starts, 36 normaal en 2 vals. “We hebben in totaal vandaag alles bij elkaar ongeveer 20 minuten uitstel gehad. In de vorm van valse starts en totaal uitstel van 20 minuten. We hadden vandaag lastige wind, want we startten vanmorgen op baan G. Dat was eigenlijk ook wel de best baan, want de wind was meer zuid. Het liefste hadden we zuidzuidwest, maar die baan die hebben we niet. We moesten kiezen tussen zuid of zuidwest. Die hoek is lastig, dus het was allebei net niet. We hebben gekozen voor de zuid baan en dat was ook de beste keuze op dat moment. Later in de ochtend veranderde toch die richting toch iets meer westelijk dan zuidelijk. Dat zuidzuidwest wat het zou zijn, dat werd richting zuidwest, ook niet helemaal perfect, maar die hebben we er toen opgezet. Baan H was toen goed, maar wel wat enorme draaiingen erin. Door die draaiingen moesten zeilers wel bepaalde keuzes maken, dus die moet je wel van tevoren zien aankomen en dat kan wel lastig zijn voor zeilers.”

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Gevonden voorwerpen: een jollenbroek van Imhoff en een set sjorbanden. Vandaag af te halen bij de kraan. Daarna gaat het in de container
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Protest 46 Pampus 426 vs 304 wordt om 18:25 behandeld in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige Pampus 364
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Heropening protest 39 Pampus 459 vs Pampus 363 gepland om 17:45 in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige dhr M. Heineke
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Verzoek om verhaal van Valk 753 is gepland om 16:45 in het Wedstrijdcentrum van de KWS. Getuige Valk 498

Twitter @Sneekweekzeilen

Sneekweek
RT @KWSSneek: Hoofdprijs winnaars graag zo snel mogelijk na de finish melden bij de starttoren. #gefeliciteerd #prijsuitreiking
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek