icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Dagverslag donderdag | Na zonneschijn komt regen

Dagverslag  donderdag | Na zonneschijn komt regen

De laatste zeildag kwam gisteren iets langzamer op gang. Er werd weer om tien uur gestart, na een gezellige hardzeildag. De eerste acht klassen gingen van start op baan F zuid-oost met een windkracht 2/3. Na een klein half uur uitstel, door winddraaiingen, gingen de volgende klassen van start op baan E oost. Na een half uur uitstel vanaf klasse 29 is er daarna gestart op baan D.

 

 

“Het ging goed vandaag. Vanochtend stond er een mooie wind, terwijl er minder voorspeld was. Er was wel voorspeld dat de wind zou draaien van zuid-oost naar oost en dat deed hij ook. Dit betekende dat we de baan wel een paar keer moesten veranderen. Dit ging goed tot de Sailhorse. Toen kregen we een melding dat er onweer aankwam.

 

 

De baan hadden we daar al op ingesteld, zodat de meeste klassen toch bij de Starttoren konden finishen. Vanaf de Schakel tot en met de Efsix is ook op de rode baan gestart. We hebben wel besloten om de vanaf de 30m2 bovenin het meer te finishen.

 

 

De Regenboog en de Pampus hebben we wel eerder afgekort, omdat er een dreiging was van onweer, dan moet je geen risico’s nemen. Dit pakte de stand-by ook goed op en zij hebben mensen na de finish naar de haven gesleept.” Wedstrijdleider Auke van der Werf

 

 

De laatste zeildag van de Sneekweek is voorbij. We blikken terug met de wedstrijdleider op de 83e Sneekweek. “Ik denk dat we tevreden terug kunnen kijken. We hebben met de wind de nodige uitdaging gehad als wedstrijdleiding. We hebben ons als nieuwe wedstrijdleiding ook omringd met de juiste ervaren mensen en dat is goed gegaan. Voor de meeste zeilers hebben we de juiste beslissingen genomen. Zij moeten een mooie wedstrijd hebben. Ik denk dat we met dit weer en deze wind de zeilers het maximum gegeven hebben, op een veilige manier. Hardzeildag was vroeg, maar we zijn op tijd begonnen en ik denk dat dat de mooiste dag was voor de meeste zeilers. We zijn als nieuw team met z’n drieën goed op elkaar ingewerkt. Ik denk dat we alle drie ontzettend veel geleerd hebben deze week. Volgend jaar gaan we het weer doen met z’n drieën en ik kijk er echt naar uit.” 

 

Tekst: Femke Visch