icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

iconSneekweek

83e Sneekweek

4 t/m 9 augustus 2018

Dagverslag | De afsluiting

Dagverslag | De afsluiting

Na een gezellige hardzeildag werd er vandaag weer om 10:00 uur gestart. Klasse één ging vanmorgen van start op baan A Noord, met wind rond de zeven knopen. “Het wordt zo te zien geen spierpijn vandaag, in tegenstelling tot gisteren.” Halverwege de dag wordt er na een lange periode van uitstel weer gestart, vanaf de 12-voetsjol op baan M Noord-Noord-West. Dat ging tot en met de Sailhorse goed. Vervolgens werd het weer baan A.

 

 

In twee derde van de klassen was het nog spannend wie er met het blauwe bord naar huis zou gaan. Het was een dag vol spanning en ontlading. Een paar zure gezichten bij de finish, maar vooral gejuich en ontlading. Er waren tranen van geluk, applaus en champagne douches.

 

 

Wedstrijdleider Beer van Arem blikt terug op een ontzettend mooie Sneekweek. “Het is jammer dat het afgelopen is, dan is het ineens donderdag en zijn de wedstrijden voorbij, dat is gewoon missen. Het hele team heeft goed gepresteerd en dat merk je aan de rust rondom de wedstrijden. Het allerbelangrijkste vind ik dat de zeilers er goed op terug kijken. Als ik dan over het eiland loop en aangeschoten wordt door zeilers die me vertellen dat ze het leuk gehad hebben, daar doe je het voor. Je doet het voor de zeilers die ontzettend goed terugkijken op de Sneekweek en volgend jaar weer terugkomen. Wij als comité vinden het leuk om te doen, het zijn lange dagen, maar prachtig werk om te doen als de zeilers het daarna leuk gevonden hebben. Toch krijg je altijd feedback en daar wil ik ook altijd wel naar kijken. We gaan straks eerst evalueren over dit jaar en daarna kijken we naar volgend jaar. Al met al wel een prachtige 82e Sneekweek!”

 

Tekst: Femke Visch

rabobank_sponsor_sneekweek-45

Rabobank

Hoofdsponsor Sneekweek

iconWeather

Weerstation

Het actuele weer in Sneek

iconWedstrijden

UITSLAGEN

82e Sneekweek

iconPhoto

Fotoalbums

Sneekweek 2017

Twitter @kwssneek

KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
@MarAcHarlingen Ja het is goed gegaan. Alleen zakte de wind weg en hebben we de laatste twee klassen eerder af moeten korten.
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Vaurien start om 13:45, baan G. Hopelijk kunnen we die houden, anders wordt het erg moeilijk #Openingswedstrijden
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
Druk overleg over de te volgen strategie. Lastige windrichting en -verwachting #Openingswedstrijden https://t.co/l4x92TJf8L
KWSSneek
KWSSneek @KWSSneek
We laten de Vauriens terukomen en gaan straks verder op baan G omdat de wind verder naar zuid draait #Openingswedstrijden
sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!

youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

icon_Zeilen_def

Zeilen

Mediapartner vd Sneekweek