icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Dagverslag Dag 4 | Wachten, wachten, wachten…

Dagverslag Dag 4 | Wachten, wachten, wachten…

De wind liet het vandaag afweten, er is lang op gewacht en even leek hij er te zijn, maar toen viel hij weer weg. Om half vijf is er besloten race 4 definitief niet te starten. Voor de 5 klassen die gisteren niet gestart zijn bleef het nog even spannend. Om half zeven werden de boten naar het startgebied gehaald, maar de wind bleek toch te weinig. Eindstand: geen starts vandaag.
 
Een rustige zeildag is de perfecte kans om de uitslagen eens goed te bekijken. De eerste kanshebbers op hetzelfde blauwe bord van vorig jaar zijn er in 10 klassen. De titelverdedigers varen in de: 2.4 mR, Efsix, G2, J22, Laser Radial, OK Dinghy, Optimist A, Sailhorse, Valk en de Vaurien. Nog twee wedstrijden hebben zij om hun eerste plaats te verdedigen. 
 
Niet alleen voor de zeilers, maar ook voor de wedstrijdleiding bestond de dag vooral uit wachten. Auke van der Werf: “We hebben lang gewacht en uiteindelijk is er niks gezeild. De voorspelling was dat we vanmiddag wel wind zouden hebben. We hebben zelfs nog een weerbericht gekregen van Piet Paulusma vanuit het ziekenhuis, dat was uniek. De voorspelling van de vervangende weerman was wel als er wind komt, dan blijft hij wel staan. Vanmiddag was er even wind, maar die zakte er op een gegeven moment weer uit. We hebben toen besloten om de zeilers niet te laten wachten en race vier eruit te halen. De overige klassen van gisteren wilden we wel starten, dus daar hebben we bewust even mee gewacht. We zijn het meer opgegaan toen en het leek goed, maar de wind zakte in en zodoende hebben we besloten ook die races niet door te laten gaan.”
 
Vroege vogels
Morgenvroeg gaat 16m2 om half negen van start. Auke van der Werf: “We moesten natuurlijk al eerder starten in verband met het Skûtsjesilen. De starts zijn vroeg, maar ik denk dat iedereen morgen positief aan de start komt, omdat we weten dat het morgen gaat waaien. Het is morgen krap, maar met de wind moet dat helemaal goed komen. Ik ben klaar voor morgen.”

 

 

Tekst: Femke Visch