icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Dagverslag Dag 3 | Van hangen naar dobberen

Dagverslag Dag 3 | Van hangen naar dobberen

Klasse één, de Finn, ging met windkracht drie van start op baan H rood. De eerste twintig klassen gingen bijna allemaal volgens schema over de startlijn. Na twee keer een kort uitstel is er uiteindelijk tot en met klasse 30 gestart. Morgenochtend wordt er gekeken of er om half 10 gestart kan worden vanaf de 16m2.
 


De concentratie van de zeilers werd op de proef gesteld vanmiddag. “Het was vandaag wachten, wachten, wachten en ontzettend goed kijken naar waar de wind zat.” De eerste klassen zijn volgens schema gestart en gefinisht, maar vanaf de Flits is het afgekort, omdat de wind er ’s middags helemaal uit zakte.
 


Lastige zeildag
“Vanochtend was het een mooie stabiele wind, zo konden we de eerste klassen mooi weg starten. Toch begon de wind op een gegeven moment er onstabiel te worden en zakte hij er uiteindelijk helemaal uit. De eerste klassen hebben we een mooie wedstrijd kunnen geven en zij waren ook mooi op tijd binnen. Voor de middelste klassen was het een lastigere wedstrijd. Zo hebben we besloten om de wedstrijden vanaf de Flits af te korten op vijf verschillende plaatsen. De reden daarvoor was dat de boten niet echt ergens meer konden komen, omdat er zo weinig wind was. Dan gaan we kijken we waar we af kunnen korten en hopen we op een vlaagje die iedereen naar de finish brengt. Dat was helaas niet het geval, maar alles lag al zo ver uit elkaar, dus wij konden niet anders dan het zo afkorten. Verder is het finishen zelf wel erg goed gegaan, ondanks het een lange wedstrijd was voor de zeilers.” Aldus wedstrijdleider Auke van der Werf.

 


 
De start van morgen
“We hebben besloten om de laatste klassen morgenochtend te starten, omdat het anders wel erg laat zou worden. We hopen morgen te starten met de 16m2 om half tien nog voor het reguliere schema. De verwachting is helaas dat morgenochtend de wind niet veel is, maar dat er ’s middags wel meer wind komt. We gaan morgenochtend gewoon kijken wat er mogelijk is, maar we beginnen in ieder geval met de 16m2, nog voor het reguliere schema.”

 

 

Tekst: Femke Visch

 

Foto's: Eize Hoekstra