icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Dagverslag Dag 1 | Zomerse start

Dagverslag Dag 1 | Zomerse start

Ruim 700 boten gingen vandaag van start tijdens de eerste wedstrijd van de 83eSneekweek. Om tien uur startte de eerste Klasse van op baan O en om half zes finishte de laatste Valk G-zeilen op baan N. De dag begon begon met zon en weinig wind, maar eindigde met een mooie finish bij de starttoren. We blikken met Wedstijdleider Auke van der Werf terug op de eerste dag.
 
De voorbereiding
“Vanochtend reed ik hierheen, je hebt alle scenario’s in je hoofd en je weet dat er niet heel veel wind is. De eerste dag is toch altijd even spannend, maar toch pakken alle vrijwilligers het zo op. Om half acht beginnen we met ontbijt op de toren, echt een momentje van rust, dan wordt het weer bekeken en een mogelijke baan. Om half 9 volgt dan het palaver met het hele team. We wilden vooral even met iedereen doornemen wat we gaan doen en wat Don en Hidde-Jan doen. Het is met z’n drieën een andere verdeling, dat is voor de mensen aan boord ook wennen.”
 


De eerste start
“Vanochtend was er toch wat minder wind, maar het waaide wel uit een constante richting, zo hebben we toch besloten om de eerste dag gewoon te starten. Op een gegeven moment zakte de wind er toch uit, wat resulteerde in bijna een uur uitstel. Dat bleek wat minder voor de eerste klassen, daardoor zeilden jeugdklassen zoals de Optimist iets langer als normaal. Uiteindelijk nam de wind toe en hebben we vanaf de Schakel lange baan kunnen varen met een stabiele wind. Al met al hebben we een prachtige dag gehad. Het was zes uur en iedereen was binnen, dat is ontzettend mooi. Ik ben trots dat het zo gegaan is, op het hele team.”

 


Wat kunnen we morgen verwachten?
“We hopen op een iets hardere en stabielere wind voor morgen. Het zal wel vergelijkbaar zijn met vandaag. We verwachten mooi via het schema te kunnen starten en iedereen de baan te kunnen geven die ze verdienen, dat is over het algemeen de lange baan en die dan ook uitzeilen. Dag twee dan is iedereen nog beter ingewerkt, dus ik heb veel vertrouwen in een mooie zeildag!”
 
Tekst: Femke Visch