icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Dagverslag 8 augustus | Een mooie afsluiter met harde wind

Dagverslag 8 augustus | Een mooie afsluiter met harde wind

De laatste dag van de 84steSneekweek was een prachtige dag met veel wind. “We hebben zoals de afgelopen dagen met steady wind kunnen starten. Het was vandaag gelukkig minder vlagerig dan gisteren”, begint wedstrijdlijder Auke van der Werf.

 

 

“Zoals gisteren hebben wij alle klassen op baan L weggestart. Alle klassen op de jeugdklassen na hebben de zwarte baan gekregen. Alleen de Lark is wederom met goed overleg niet meer van start gegaan. De boten gaan duiken boven winkracht vier. Dat is niet verantwoord en voor de zeilers niet leuk om te zeilen.”

 

 

Femke Yntema en Keeti Neijman uit de Vaurien blikken terug op een prachtige 84e Sneekweek en eindigen als beste damesteam vierde in het klassement. “De week begon met heel weinig wind, waar we onze eerste wedstrijd direct tweede werden. De laatste dagen ging het heel hard waaien. Je ziet dan dat de heren veel harder gaan dan de dames. Er zit snel 50 kilo verschil tussen een mannenteam en een vrouwenteam. Ja, dan kom je wat te kort”, vervolgt Keeti.

 

 

“Wij slaan nooit om. behalve tijdens Hardzeildag”, vertelt Femke. Echter voor de wind sloeg het noodlot toe en maar konden de dames de Vaurien weer vlot omhoog krijgen, om alsnog als zevende te finishen. “We zijn heel fanatiek maar dit hoort er ook bij. Het is de Sneekweek. Overdag presteren, ’s avonds lekker met je vrienden op stap. Het was een prachtige week”, zeggen de dames in koor. Ze hebben de afgelopen weken goed gepresteerd. Ze zijn net voor de Sneekweek tweede op het WK Vaurien in Italië geworden. “Nu is het lekker nagenieten van de mooie momenten en goed afsluiten met de slotavond op het Starteiland”, vervolgen de dames.