icon_kws

De Vereniging

Naar de KWS Verenigingsite

icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

Beer van Arem Panschipper 2016

Beer van Arem Panschipper 2016

Kws-bestuurder Beer van Arem is benoemd tot panschipper van 2016. Hij werd geroemd om zijn lange staat van dienst als vrijwilliger. Hij bracht veel vernieuwing en waarborgt daarmee volgens burgemeester Hayo Apotheker de toekomst van de Sneekweek. 

 

Van Arem hoorde de inleidende tekst van de burgemeester aan en wist dat het over hem ging. Het had van hem allemaal niet zo gehoeven. "Je doet het met een heel team en daar hoort nu eenmaal vernieuwing en verjonging bij. Dat is het mooie van het vrijwilligerswerk en het mooie van doen." 

 

Van Arem houdt de pan tegen zijn borst geklemd. "De beloning is buitensporig en niet nodig. Maar wel heel leuk."

 

Van Arem werd geprezen om zijn betrokkenheid bij de watersport. Van Arem manouvreert als de beste. Niet alleen op het water, maar ook in de wedstrijdleiding, bij het protestcomite, en tussen andere vrijwilligers. Hij nam zelf deel aan veertig sneekweken en ontwikkelde door de jaren heen een grote passie voor Friesland en Friezen. 

 

Als jong ventje kwam hij terecht op een zeilschool in Twellegea. De instructeurs ontdekten al snel dat ze hem niets meer konden leren en namen hem op als instructeur. Van Arem leidde in de jaren die volgden zelf veel jongeren op tot zeilinstructeur. 


Ook zijn eigen kinderen gaf hij zeilles. De coachende vader sprong in het oog van het bestuur van de Flits. Hij zou uitermate goed een stoel in het bestuur kunnen vullen. Van daaruit werd van Arem het aanspreekpunt voor de KWS. Hij wist de jeugd succesvol te interesseren voor de wedstrijdzeilsport. Zo’n twintig tot dertig jongeren werden eigenhandig door Van Arem opgeleid tot wedstrijdleider. 

 

Vanaf 2012 maakt Van Arem onderdeel uit van het wedstrijdcommitee. "Beer van Arem levert een geweldige bijdrage aan de wedstrijdzeilsport, en aan de Sneekweek in het bijzonder", aldus Apotheker.