Menu

Ben jij er ook!?

Schrijf je nu in voor het grootste zeilevenement op binnenwater

De Sneekweek mag weer los. Twee jaar lang hebben we moeten wachten. Alle reden dus om deel te nemen aan de 85e Sneekweek van zaterdag 6 t/m donderdag 11 augustus.

Veertig verschillende klassen verschijnen aan de start in alle formaten en voor alle leeftijden. Van de kleinere jeugdboten zoals Optimist, Splash en Flits tot de grotere schepen zoals Randmeer, Regenboog en G2.

Elke dag is er één lange race per zeilklasse die ongeveer 120 tot 150 minuten duurt. Na het zeilen zijn er leuke activiteiten voor de zeilers op de wal en in de stad.

Hoe kun je meedoen?

Aanmelden voor de 85e Sneekweek verloopt via de site van Manage2Sail.

aanmelden
Sneekweek meedoen vaurien
Sneekweek deelnemen aan tirion
Sneekweek zeilen flits
Deelnemen

2022 Programma

Opening en vlootschouw in de stad

De officiële opening van de Sneekweek bestaat uit de vlootschouw, de presentatie van de boot van het jaar en de huldiging van de ‘schipper in de orde van de Sneeker Pan’. Van alle deelnemende boottypes aan de Sneekweek is er een boot aanwezig zodat het publiek weet welke boten meezeilen. De vlootschouw bestaat uit muziekoptredens op en langs de kades van Sneek.

Serie van 6 wedstrijden

Van zaterdag t/m donderdag staan er zes wedstrijden op de planning voor elke klasse op het 'Sneekermeer' en het naastgelegen meer 'De Poelen'. Eén race duurt ongeveer 120 tot 150 minuten. De tijdsduur is afhankelijk van de wind en gekozen baan. De wedstrijden beginnen altijd op het Sneekermeer vanaf het Startschip. De zeilers finishen voor de Startoren op het Starteiland. Het kan ook wel eens zijn dat de baan wordt afgekort als er bijvoorbeeld minder wind is.


Feest en plezier

Na het wedstrijdzeilen zijn er leuke activiteiten voor de deelnemers op het Starteilend of in de stad. Van muziekpodiums, DJ's en leuke activiteiten voor kinderen. Wat er allemaal te doen is vind je in de agenda.

Meedoen wordt echt epic

Schrijf je snel in voor het grootste zeilevenement op binnenwater van zaterdag 6 tot en met donderdag 11 augustus.

Nu inschrijven
Hoofdsponsor
Back to top