icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Over de Sneekweek

 

 

Wat is de Sneekweek?

De Sneekweek is het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa: de perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Of, zoals ze in Sneek zeggen: "Overdag om de eer, 's avonds voor de sfeer." Gedurende de dag wordt er fanatiek gezeild op het Sneekermeer, daarna is er gezelligheid op het eiland en in de stad. 

 

De Sneekweek is ontstaan vanuit de beroemde Hardzeildag. Deze Hardzeildag wordt al vanaf 1814 jaarlijks op een woensdag in augustus georganiseerd. Alles wat sindsdien in Sneek over een zeil beschikte ging naar het meer toe om deze dag te vieren. In 1934 werd voor de eerste keer de Sneekweek georganiseerd. 

 

De Sneekweek start altijd op de 1e zaterdag in augustus. De 85ste Sneekweek zal worden gehouden van 7 t/m 12 augustus 2021. De traditionele opening door middel van een zogenaamde Vlootschouw is op vrijdagavond 6 augustus vanaf 21.30 uur in de Kolk voor de Waterpoort in het centrum van Sneek.

 

 

Informatie voor deelnemers

Klik hier voor de contactgegevens van het organisatiecomité (sectie Wedstrijdzeilen). 

 

Informatie voor deelnemers is te vinden onder menuitem ZEILERS. Het programmaboekje is vanaf eind juli hier te downloaden.