icon_uitslagen

Uitslagen

Uitslagen 84e Sneekweek

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Route

Het Starteiland van de KWS, is met de auto vanaf de rotonde aan de Groenedijk in Sneek in ca. 8 minuten te bereiken. Volg vanuit Sneek de borden "Sneekermeer".

U kunt als bestemming op uw navigatiesysteem het volgende adres gebruiken: Kolmarslân 1 8626 Offingawier

 

 

Parkeren

Er kan gratis geparkeerd worden op een van de parkeertereinen langs de Paviljoenweg vanwaar de pont naar het Starteiland gemakkelijk te voet kan worden bereikt. Parkeert u niet buiten de aangewezen parkeerplaatsen. De politie zal onverbiddelijk optreden tegen overtreders.

  

Pont vanaf paviljoen Sneekermeer
De pont vaart af en aan vanaf de opstapplaats aan het Prinses Margrietkanaal vlakbij het Paviljoen Sneekermeer. De pont vaart in de Sneekweek dagelijks tussen 08.00 - 02.00 uur van en naar het Starteiland.

Tarieven:

Retour volwassenen € 2,50
Retour kids <12 jaar Gratis
Fiets Gratis
Boot € 6,50
Trailer / kar € 5,00
Camper € 15,00
Strippenkaart (10st) € 17,50

Op de pont kan alleen contant betaald worden.

Voor deelnemers aan de Sneekweek is de pont gratis op vertoon van de pontpas met pasfoto.

 

Fiets

Met de fiets kunt u het Starteiland vanuit Sneek in ca. 15 minuten bereiken via het fietspad over de Grienedyk/Groenedijk.  

 

Poieszboot vanuit de stad naar het Starteiland

Van 3 tot en met 8 augustus vaart de zogenaamde Poieszboot, herkenbaar aan de Poiesz vlag, vanuit Sneek naar het Starteiland en terug. Ligplaats van de Poieszboot is de 1e Oosterkade te Sneek. Op het Starteiland ligt de Poieszboot achter It Foarûnder in het Prinses Margrietkanaal.

 

De prijs voor een enkele reis is €0.50 p.p.

Voor houders van de Sneekweekpas is het vervoer met de Poieszboot gratis.

 

Vertrektijden:
dagelijks vanaf Sneek: 09.00 - 11.00 - 13.00 - 15.00 en 17.00 uur.

Vanaf het Starteiland: 10.00 - 12.00 - 14.00 - 16.00 - 18.00 uur.

 

Voorbehoud: van bovenstaande vaartijden kan worden afgeweken in verband met drukte. VOL + VOL + VAREN. Op zondag en woensdag wordt in ieder geval afgeweken van bovenstaande vaartijden, de Poieszboot vaart dan af en aan!

 

Kom met het OV naar de Sneekweek!

De Sneekermeerbus rijdt van 2 t/m 8 augustus dagelijks tussen het busstation in Sneek en het Sneekermeer. Op het station in Sneek kun je overstappen op de trein naar Leeuwarden of naar Stavoren. Ook kun je met de bus naar Bolsward, Joure en Heerenveen (lijnen 98, 99, 199), Lemmer (lijn 42) en Balk (lijn 47).

 

Betalen met contant geld is in de bus niet mogelijk. Reis op saldo met je ov-chipkaart, koop je ticket bij de chauffeur (betalen met PIN) of koop online een Sneekermeerbus Weekticket via arriva.nl/sneekweek.

 

Bekijk de dienstregeling van de Sneekermeerbus hier

  

Zelf met de boot:

U kunt ook zelf met uw eigen boot naar het Starteiland komen. De havens van het Starteiland liggen in de Sneekweek altijd behoorlijk vol. Er zijn vaak wel enkele plekjes vrij als u 's ochtends vroeg ter plaatse bent. U kunt ook altijd afmeren aan een van de eilanden rondom het Sneekermeer en met uw bijboot het Starteiland bezoeken.