iconInschrijven

Inschrijven

voor de Sneekweek

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Route

Het Starteiland van de KWS, is met de auto vanaf de rotonde aan de Groenedijk in Sneek in ca. 8 minuten te bereiken. Volg vanuit Sneek de borden "Sneekermeer".

U kunt als bestemming op uw navigatiesysteem het volgende adres gebruiken: Kolmarslân 1 8626 Offingawier

 

 

Parkeren

Er kan gratis geparkeerd worden op een van de parkeertereinen langs de Paviljoenweg vanwaar de pont naar het Starteiland gemakkelijk te voet kan worden bereikt. Parkeert u niet buiten de aangewezen parkeerplaatsen. De politie zal onverbiddelijk optreden tegen overtreders.

  

Pont vanaf paviljoen Sneekermeer
De pont vaart af en aan vanaf de opstapplaats aan het Prinses Margrietkanaal vlakbij het Paviljoen Sneekermeer. De pont vaart in de Sneekweek dagelijks van 08.00 - 02.00 uur van en naar het Starteiland. Kosten bedragen €2,00 voor een retour per persoon. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee. Op de pont kan alleen contant betaald worden.

 

Fiets

Met de fiets kunt u het Starteiland vanuit Sneek in ca. 15 minuten bereiken via het fietspad over de Grienedyk/Groenedijk.  

 

Poieszboot vanuit de stad naar het Starteiland

Van 5 t/m 10 augustus vaart de zogenaamde Poieszboot van Sneek naar het Starteiland en terug.

Opstapplaats: 1ste Oosterkade, Sneek.

Prijs: enkele reis €0,50 p.p.

Vertrektijden Sneek: 09.00 / 11.00 / 13.00 / 15.00 / 17.00

Vertrektijden Starteiland: 10.00 / 12.00 / 14.00 / 16.00 / 18.00

VOL = VOL = VAREN

Voorbehoud: van bovenstaande vaartijden kan worden afgeweken in verband met drukte. Op zondag en woensdag wordt in ieder geval afgeweken van bovenstaande vaartijden, de Poieszboot vaart dan af en aan!

 

Kom met het OV naar de Sneekweek!

De Sneekermeerbus rijdt van 3 t/m 9 augustus dagelijks tussen het busstation in Sneek en het Sneekermeer. Op het station in Sneek kun je overstappen op de trein naar Leeuwarden. Ook kun je met de bus naar Bolsward, Joure en Heerenveen (lijnen 98, 99, 199), Lemmer (lijn 42) en Balk (lijn 47).

 

Betalen met contant geld is in deze bus niet mogelijk. Reis op saldo met je ov-chipkaart of koop je ticket bij de chauffeur (betalen met PIN), in de voorverkoop op de Sneekweekcamping of online via arriva.nl/sneekweek.

 

Bekijk de dienstregeling van de Sneekermeerbus hier

  

Zelf met de boot komen:

U kunt ook zelf met uw eigen boot naar het Starteiland komen. De havens van het Starteiland liggen in de Sneekweek altijd behoorlijk vol. Er zijn vaak wel enkele plekjes vrij als u 's ochtends vroeg ter plaatse bent. U kunt ook altijd afmeren aan een van de eilanden rondom het Sneekermeer en met uw bijboot het Starteiland bezoeken. 

 

Zeilers kunnen hun wedstrijdboot vanaf 4 augustus het water in laten takelen bij de KWS-kraan op het terrein van RCN De Potten nabij het Paviljoen. 

 

Van vrijdag 3 augustus tot en met donderdag 9 augustus rijdt de Sneekermeerbus tussen station Sneek en het Sneekermeer. Betalen met contant geld is in deze bus niet mogelijk. Reis op saldo met je ov-chipkaart of koop je ticket bij de chauffeur (betalen met PIN), in de voorverkoop op de Sneekweekcamping of online via arriva.nl/sneekweek.


Bekijk hier de dienstregeling van de Sneekermeerbus.