icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Vlootschouw een uur vroeger

Vlootschouw een uur vroeger

De officiële opening van de Sneekweek en de Vlootschouw Sneek op vrijdagavond 5 augustus starten dit jaar een uur eerder. Ook de locatie van de officiële opening van de Sneekweek zal gaan wijzigen.

 

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS), Sneek Promotion en het gemeentebestuur van Súdwest-Fryslân ontvangen al jarenlang op de vrijdagavond voorafgaand aan de Sneekweek diverse gasten tijdens de officiële opening in de stadhuistuin. Hierbij is aandacht voor de zeilwedstrijden, de Boot van het jaar, de festiviteiten in de stad en de benoeming van de Schipper in de Orde van de Sneker Pan.

 

Door de komst van de Garden of Dance een paar jaar geleden is het accent van de  stadhuistuin tijdens de Sneekweek verlegd naar festivalterrein. De besturen van de diverse organiserende partijen zijn van mening dat de opening van zo’n internationaal belangrijk evenement een stijlvolle ambiance verdient. Na overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân is nu gezamenlijk gekozen om de openingshandeling de komende jaren te gaan houden in Theater Sneek. Door het vervroegen van de Vlootschouw zal ook de officiële opening eerder starten. De inloop is vanaf 19.00 uur, waarna de officiële plichtplegingen om 19.30 uur beginnen.

 

Het vervroegen van de Vlootschouw, van 22.30 uur naar 21.30 uur, was een wens van meerdere partijen. Zo moesten de deelnemers aan de vlootschouw al vroeg in de Kolk aanwezig zijn vanwege het voorprogramma, en lang wachten in hun zeilboot tot de start van de Vlootschouw. Bovendien moeten deze zeilers de volgende morgen weer vroeg starten met de zeilwedstrijden. Vanuit de horeca is men blij met het besluit. De grote publieksstromen kunnen eerder en gespreid de stad in. De vervroeging biedt voor families met kinderen nu ook de mogelijkheid om met het hele gezin naar de Vlootschouw Sneek te komen kijken. De Vlootschouw zal starten als het nog licht is, maar het traditionele vuurwerk zal uiteraard plaatsvinden in het donker.

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!