icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Terug van weggeweest: de J/22

Terug van weggeweest: de J/22

Al jaren probeert de J/22 klasse op de Sneekweek te komen. Dit mislukte een aantal keren, maar dit jaar is het de studenten gelukt om genoeg boten bijelkaar te trommelen om te mogen starten. 

 

De J/22 is een een snelle, populaire eenheidsklasse van kajuitboten met een vaste kiel. Met ruim 1600 gebouwde boten vertegenwoordigd over de hele wereld, is de J/22 een klasse die bij vele zeilers bekend is. Met acht boten en zo’n dertig deelnemers vertegenwoordigt de J/22 zich op de Sneekweek dit jaar.

 

Anne van der Beek (27) uit Rotterdam is er dit jaar voor de eerste keer bij. “Echt super gezellig hier” is hoe hij tot nu toe tegen de Sneekweek aankijkt. Anne vertelt dat de eerste dag een chaos was. “We zijn met aardig wat mensen hier en hebben ook aardig wat spullen mee. Dit paste niet allemaal in de auto’s, dus hebben we wat spullen in de boten achterop de trailers gedaan, maar hier moesten we natuurlijk ook het laatste stukje mee heen varen”.

 

De groep bestaat uit meerdere studententeams. Van de acht boten komen er 3 uit Delft, 2 uit Rotterdam, 1 uit Utrecht, 1 uit Amsterdam en 1 uit Groningen. Deze week zeilt Anne samen met Niels de Vries en Sipke de Man. De wedstrijden gaan tot nu toe prima voor de drie. “Op het moment staan we 3e in het klassement!"

 

 

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!