icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Steiger Stories - deel 6

Steiger Stories - deel 6

Overmoedigheid viert hoogtij aan de toog in It Foarûnder op het Starteiland. Hangend aan de eikenhouten bar hoort de vrouw andere zeilers spreken over een ochtendlijke zwemronde.

 

,,Het is even afzien’’, zegt een oude rot met ogenschijnlijk ongekend uithoudingsvermogen. ,,Maar je bent meteen fit en kan daarna fris aan de wedstrijd beginnen.’’ Hij maakt korte metten met alle twijfels.

 

Een aantal enthousiastelingen spreekt af om de volgende ochtend bij dageraad naar boei 5 te zwemmen en terug. Naarmate ze langer luistert, begint ze te twijfelen. Eigenlijk wil ze wel meedoen. Heikel punt is alleen dat zij en ochtenden niet samengaan. De veertiger werpt een blik op de klok boven de deur en zucht. Zeven uur is wel erg vroeg.

 

Ze spreekt zichzelf in gedachten streng toe. ,,Stop eens met dat gezeur. Je gaat gewoon maar mee.’’ Ze trekt de deur van het Foarûnder achter zich dicht en stapt de nacht in. Morgen is het weer vroeg dag.

 

Erg verrast is ze niet als ze de volgende ochtend door haar wekker heen slaapt. Met een been in haar badpak grist ze een handdoek mee en rent naar de afgesproken plek. Tot haar schrik ziet ze dat de rest al onderweg is naar de rode boei. Geen seconde te verliezen. Ze springt in het Sneekermeer en peddelt met een rotgang achter ze aan.

 

Ze heeft niet in de gaten dat het startschip gevaarlijk snel in de buurt komt. Op het laatste moment wijkt het schip uit, haar net niet overvarend.

 

Ging ze bijna voor de start al het schip in.

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!