icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Steiger Stories - Deel 5

Steiger Stories - Deel 5

Steiger Stories - deel 5: Een goed jaar

Met zeilen hebben ze nagenoeg niets. Waarom zou je de hele dag in zo’n bootje zitten, als je ook gewoon kan drinken. De vriendengroep geniet van de schoonheid die het Friese landschap te bieden heeft.  

 

De ene mooie dame na de andere flaneert over het Starteiland. Wanneer een blondine passeert glijden acht paar ogen over haar heen. Als ze voorbij is, wordt ze uitgebreid besproken.

 

Thuis zijn het keurige jongens, die zich over het algemeen ver voor achten op kantoor melden. Strak in pak en met een stropdas voor. Maar nu, ver van huis en met de nodige drank in de man, zijn de remmen los.

 

Ze feesten in de stad tot in de late uurtjes, eten shoarma, slapen een paar uur, ontbijten in de Domp en gaan weer het water op. De volgende dag vertrekken ze weer naar het eiland, drinken ze meer bier, gaan ze de stad in en blijven ze daar tot diep in de nacht. Dag in dag uit. Het is een uitputtingsslag. Na vijf dagen feesten hebben ze wel wat behoefte aan klasse.

 

De groep duikt een restaurant in. De wijnkaart wordt gebracht. De serveerster voorziet de mannen van alle geneugten. Eerst nog netjes, later wordt ze grimmiger. Als de avond vordert blijft er van de gewenste klasse namelijk weinig over.

 

Een van de vrienden vraagt nogmaals om de wijnkaart. Hij hoort de serveerster uit. Welk jaar? Wat voor druif? Prima doe die maar. Als de vrouw vlot daarna met de bestelde wijn op komt draven, vraagt hij waar de wijn eigenlijk vandaan komt. ,,Uit de koelkast mijnheer’’, zegt ze. Ze draait zich om en loopt weg. De mannen verbaasd achterlatend.

 

Lees ook de andere Steiger Stories ...

Deel 1 - De rubberboot

Deel 2 - De hoofdprijs

Deel 3 - Sexy zweefduik

Deel 4 - Flitsliefde

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!