icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Steiger Stories - deel 2

Steiger Stories - deel 2

Ze vormen een top zeilteam. De drie. En dat is al jaren zo. De ervaren schipper weet het: goede bemanning is belangrijk. Het draait niet alleen om het zeilen, vindt hij, binding is ook belangrijk. Daarom laat hij zijn bemanning ’s winters aantreden om het schip onder handen te nemen.

 

Het is altijd een typische mannen aangelegenheid geweest. Dagen schuren in een stoffige garage. Ploeteren met stof in de haren en het zweet op de bovenlip. En dan komt het lakken. Laag op laag. De drie mannen hebben deze winter hard gewerkt en het resultaat mag er wezen. Hun regenboog glimt erover.

Voor de rest van de klasse zijn de drie een vertrouwd gezicht. Des te gekker is het daarom dat de lange voordekker mist. Hij moest verstek laten gaan. Bij gebrek aan beter laat de schipper een nieuwe onervaren voordekker invliegen. Soms moet je wat. Leuke bijkomstigheid is dat de vrouw best prettig op het netvlies ligt. 

 

Terwijl normaal gesproken de voordekker achter zijn broek aan wordt gezeten, heerst er nu complete stilte wanneer de vrouw in korte broek de boom in de mast probeert te krijgen. Ze wrikt wat met het harpje, trekt aan het dunne touwtje. Niets lukt. Het duurt en duurt maar. 

 

Ze varen langs een geducht concurrent. ,,Het geeft niet dat jullie laatste worden, hoor’’, roept hij naar de schipper. ,,Jullie hebben de hoofdprijs al aan boord.’’

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd 16m2 klasse: 15:45
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!