icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Sneekweeker van de dag: de ervaringsdeskundige

Sneekweeker van de dag: de ervaringsdeskundige

11 jaar was ze tijdens de 1ste Sneekweek. De inmiddels 91-jarige mevrouw Carla Breunings-Mulder heeft alle 80 Sneekweken meegemaakt. 

 

Op haar 12de mocht ze voor het eerst meezeilen en tot haar 65ste heeft mevrouw Breunings-Mulder fanatiek wedstrijd gezeild, in de Valk. Nooit sloeg ze een Sneekweek over. Niet als deelnemer, maar ook niet daarna, toen ze als supporter van haar dochter naar het Starteiland kwam. 

 

De mooiste Sneekweek is nog steeds die van 1986, toen wijlen haar man, Max C. Breuning, benoemt werd tot Schipper in de orde van de Sneeker Pan. 

 

In die 80 jaar is er niet heel veel veranderd, zegt mevrouw Breunings-Mulder. Hooguit de hoeveelheid deelnemers. "Het eiland was vroeger niet meer dan een grasland met prikkeldraad en je moest de boeren betalen om van het ene naar het andere perceel te mogen." De boten lagen overdag in het riet geprikt en 's avonds ging iedereen naar de haven in de stad. "De nachten waren wel wat rustiger. Eerst dansen in het Amacitia en daarna een drankje doen bij Pisa, om vervolgens, in de boot waar je ook de wedstrijden in zeilde, te gaan slapen."

 

Gevraagd naar de Sneekweek in 1 zin antwoord mevrouw Breunings-Mulder: "Wedstrijdzeilen". "En nu de wedstrijden volgen en de gezelligheid, maar als het had gekunt had ik heel graag nog eens meegedaan aan een wedstrijd."

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!