icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Pech bij je eerste Sneekweek wedstrijd

Pech bij je eerste Sneekweek wedstrijd

Youri Honkoop, 13 jaar, vaart slechts een jaar in de laser 4.7. Deze Sneekweek vaart hij echter mee in de laser radiaal klasse. Dit is een boot die geschikt is voor mensen die ca. 60 kg wegen, terwijl hij zelf maar 48 kg weegt. Een uitdaging dus!  

Twee weken geleden voer hij in zijn laser 4.7 de Schildweek. Toen werd hij aangemoedigd om de Sneekweek te varen. Maar er waren op dat moment slechts twee inschrijvingen voor de laser 4.7. Om toch de Sneekweek mee te kunnen varen, heeft hij van zijn trainer Theo van Zeilvereniging Schildmeer een radiaal tuig geleend.  

Na een week trainen begon hij de wedstrijd en na de start lag hij mooi in de middenmoot. Maar nog voor de eerste bovenboei was Youri, gezien vanaf de wal, spoorloos. De reden: Youri was nummerloos geraakt. Zijn zeil was als een puddinkje in elkaar gezakt omdat zijn zeiltop was doorgescheurd.

Van dit gebrek hadden we bij lasers nog niet gehoord.   Vanmiddag gaat Youri's zeil ter reparatie naar Heeg en morgenochtend wordt het starteiland weer in goede conditie teruggegeven. Misschien dat Youri het vanwege de voorspelde dikke wind niet eens gaat gebruiken. Van het wedstrijdcomité mag hij, zonder compensatie in de ranking, met een laser 4.7 zeil varen als het hard waait. Reken maar dat heel wat radiaal zeilers de komende dagen wensen met zijn tuig te varen!

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!