icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Nieuwkomers

Nieuwkomers

Er zijn mensen die al jaren op de Sneekweek komen, waarbij het varen van de Sneekweek echt een traditie is. Maar elke traditie start met een eerste keer. Marcel Luitjes en Pieter Huizer, zeilers in de flits C klasse, gingen vandaag voor het eerst in hun leven van start in de Sneekweek. Met hun flits M.I.A met zeilnummer 484 waren ze laatste vandaag, maar dat mag de pret niet drukken. De jongens zijn enthousiast en hebben het super naar hun zin gehad!

 

Op de vraag of ze niet een beetje zenuwachtig waren voor vandaag, antwoorden ze volmondig nee. Ondanks dat het het eerste seizoen is dat Marcel zeilt, was hij niet zenuwachtig. Pieter heeft al wat meer ervaring en heeft ook een aantal tweede prijzen op zak.

 

De heren zeilen samen sinds het NK op Langweer en de kleine Sneekweek hebben ze ook samen al kunnen oefenen. In de tijd dat ze samen varen, hebben ze al een taakverdeling aan boord ontwikkeld. Zo kijkt Marcel zoveel mogelijk om zich heen, maar is nog veel met het sturen bezig, daarom helpt Pieter hem door met hem mee te kijken. Ook voor de wind hebben ze al een eigen routine ontwikkeld. Pieter doet het zwaard en de fokkeloet, terwijl Marcel alleen het grootzeil overhaalt tijdens het gijpen.

 

Een belangrijk onderdeel van de Sneekweek is eten. Na het zeilen krijgen ze hamburgers aan boord van hun ouders. Daarna komen ze bij de mediatent en vallen met hun neus in de boter en krijgen lekker een stuk oranje koek. Eten is ook een belangrijk onderdeel tijdens de wedstrijd. Ze nemen dan zoveel mogelijk mee, zodat ze geen honger tijdens de wedstrijd krijgen.

 

Het hoofddoel voor deze week is eigenlijk al behaald. De jongens wilden geen laatste worden in het klassement. Ze vertellen dat er in de haven een ongelukje gebeurd is met de flits 797 de Roadrunner. De mast is hierdoor door de bodem gekomen en de boot kan nu geen wedstrijd meer zeilen. Hierdoor zal de M.I.A. niet meer als laatste kunnen eindigen. We wensen de jongens heel veel succes deze week en vinden het maar knap dat ze zich zo redden tussen al die grote boten!

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!