icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Ik ga echt niet met mijn vader zeilen, hij is veel te fanatiek!

Ik ga echt niet met mijn vader zeilen, hij is veel te fanatiek!

Voor Tippi de Bruin is dit ondertussen de 5de Sneekweek dat ze weer van de partij is. “Ik was voor het eerst op het Starteiland toen ik 13 jaar was. Daarna zat er een aantal jaar tussen voordat ze weer op het eiland te vinden is.”

 

Tippi is door het enthousiasme van haar vader, Rob de Bruin Pampus 432, aan de Sneekweek geïntroduceerd. “Mijn vader zeilt altijd mee. Ik kijk nog wel eens vanuit een bootje naar zijn wedstrijden. Dat gaat soms niet helemaal goed. Gisteren waren er bijvoorbeeld te hoge golven. De boot liep gewoon vol. Dan vaar ik liever weer naar het eiland toe.”

 

Heel fanatiek volgt Tippi haar vader niet. “Ik zag laatst dat mijn vader een foute slag had gemaakt waardoor hij heel veel boten was verloren. Dat was bij boei 22. Op dat moment is hij dan zo fanatiek dat wij niet eens in de buurt mogen komen!”

 

Tippi is wel van plan om volgend jaar met een boot mee te doen aan de Sneekweek. “Ik ga sowieso niet met mijn vader in een boot. Hij is zo fanatiek! Nee, ik was gewoon van plan een boot te huren en dan eens een keer een wedstrijd te varen.” Het is een hele tijd geleden dat Tippi in een zeilboot heeft gevaren. “De laatste keer was ik 6 jaar in de Optimist. Ik mocht van mijn vader alleen maar met windkracht 1 varen. Ik ben daar heel snel mee gestopt. Dat ging zo langzaam!”

 

Deelnemen in de Optimist volgend jaar zit er niet in. Wij hopen wel dat we volgend jaar nog een extra boot op het water kunnen ontvangen! “Voor nu ga ik lekker van de Sneekweek genieten met de leuke feestjes, wedstrijden volgen, borrelen en een beetje waterskiën.” Aldus Tippi.

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd 16m2 klasse: 15:45
iconPhoto

Foto's Sneekweek

Sneekweek 2016

Sneekweek Zaterdag FB-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!