icon_kws

De Vereniging

Naar de Verenigingssite

iconInschrijven

INSCHRIJVEN

Inschrijven Evenementen

Een gezonde Sneekweek

Een gezonde Sneekweek

Wilma van der Meer en Eeuwe Faber staan deze week volledig klaar voor alle zeilers vanaf de ambulanceboot. Tijdens de Sneekweek gebeuren er elk jaar wel bijzondere dingen op het water. Wilma: “We zijn gisteren begonnen met behoorlijk pittige weersomstandigheden. Hierdoor hadden we verwacht dat we het druk gingen krijgen op het water”.

 

Gelukkig viel dit achteraf wel wat mee. “We hebben gisteren één patiënt gehad. Dat was een jongen uit de Splash die tijdens een gijp de giek tegen zijn hoofd aan kreeg. Gelukkig had hij alleen maar een minuscuul sneetje in zijn wang en een dikke bult bij zijn wenkbrauw. Dit is met een sisser afgelopen.”

 

De ambulanceboot werkt door de hele week heen goed samen met de stand-by van de KWS. “De jongen was goed opgevangen door de stand-by. We zijn iets later aangekomen en hebben alleen de jongen nagekeken en een gaasje op zijn bult gedaan, gelukkig was er verder niet heel veel aan de hand.”

 

Wilma en Eeuwe zijn niet alleen verantwoordelijk voor de zeilers, maar ook voor de mensen op het eiland.” Het team is elke dag van 8 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s avonds voor alle mensen bereikbaar. “Eigenlijk blijven wij op het eiland tot de wedstrijden afgelopen zijn. Tot nu toe hebben wij een hele gezonde Sneekweek. We hebben elke dag maar met één patiënt te maken.” Gelukkig zijn de zwaarste dagen met betrekking tot de windstoten al achter de rug. “Wij wensen de zeilers, feestgangers en dagjesmensen een hele gezonde Sneekweek toe!” Aldus Wilma.

iconWedstrijd

Sluitingswedstrijden

Uitslagen

iconWeather

Weerbericht

Het weer op de meer

Twitter @Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
RT @KWSSneek: De voorlopige wedstrijdkalender voor 2017 is gepubliceerd op de website. Zet de data snel in je agenda! https://t.co/lwib7DwM…
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Sluitingswedstrijden 2016. Geen protesten op 25 september 2016.
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Prijsuitreiking Sluitingwedstrijden 2016 om 16:15 uur voor het Foarûnder
Sneekweek
Sneekweek @Sneekweek
Suitingswedstrijden 25 september 2016. Einde protesttijd Pampus klasse: 15:59
iconPhoto

Foto's Sluiting

Sluitingswedstrijden

Sluitingswedstrijden2016-008
youtube-small

YouTube kanaal

SneekweekZeilen

sneekweek-app-icon

De Sneekweek App

Download hem nu!